Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Quality is never an accident;

Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Investigatii geofizice - detectie utilitati si obiecte

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Brantax
Out Of stock
Descriere
Utilitatile si obiectele ingropate pot fi o problema atunci cand locatia lor exacta, sub suprafata terenului, este pierduta.

Cu ajutorul metodelor geofizice le putem detecta si stabili pozitia lor actuala.

Majoritatea echipamentului de detectie functioneaza pe principiul electromagnetic, astfel incat sa detecteze materiale conductive electric.

Aceasta aplicatie s-a dezvoltat, in special, in sprijinul planificarii lucrarilor ingineresti desfacurate pe locatii in care subsolul poate ascunde diferite obiecte si utilitati dezafectate sau active.

Detectarea la timp a unor cabluri electrice sau conducte active ingropate poate reduce riscul unor intreruperi neprevazute in desfasurarea lucrarilor si, implicit, la micsorarea pagubelor.

In zonele cu posibilitati ridicate de existenta a bombelor neexplodate (platforme industriale vechi, aeroportui) este preferabil ca, inainte de inceperea operatiunilor de excavatie, sa se execute o scanare geofizica in vederea punerii in evidenta a acestor obiecte. Astfel se pot pune in evidenta zone cu potential ridicat de pericol si elimina riscuri inutile.

Metode utilizate:

- Camp magnetic natural si gradient magnetic
- Georadar (GPR)
- Inductie electromagnetica
- Detector metale (MD)

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura