Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Quality is never an accident;

Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Studii geofizice - Sondaje Electrice Verticale (SEV)

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Brantax
Out Of stock
Descriere
Aceasta metoda este de departea cea mai utilizata metoda de investigatie geoelectrica, deoarece este una din cele mai ieftine metode geofizice si da foarte bune rezultate in multe domenii de interes.

Tehnica masuratorilor de teren este adaptabila la diverse conditii topografice iar interpretarea rezultatelor obtinute se poate face cu soft specializat, cu o interpretare primara imediat dupa masuratoare.

Rezultatele masuratorilor se pot interpreta atat calitativ cat si cantitativ ceea ce da posibilitatea, in cazul explorarilor pentru resurse minerale, unor estimari de rezerve intr-un perimetru de interes.
Metoda este folosita in special pentru adincimi mici de investigatie, pana la 300 m, dar au fost cazuri cand s-au urmarit si adancimi de mii de metrii.

In astfel de situatii insa trebuie avut in vedere surse de energie electrica puternice.

Principiul de baza al acestei metode consta in introducerea in sol a unui curent de intensitate cunoscuta prin doi electrozi (electrozi de curent - AB) si masurarea diferentei de potential la alti doi electrozi (electrozi de masura - MN). Adancimea de investigare este direct proportionala cu distanta dintre electrozii de curent.

Metoda sondajului electric vertical, ca toate metodele geoelectrice, are nevoie, pentru o buna interpretare, de existenta unui contrast de rezisitvitati.

Cu cat contrastul este mai puternic cu atat rezultatele sunt mai bune.

Tehnica este aplicabila si pe lacuri sau rauri, dand astfel posibilitatea cunoasterii structurii geologice acoperite de ape.

Aceasta tehnica s-a dovedit deosebit de utila pentru proiectarea forajelor orizontale dirijate si a altor lucrari ingineresti.

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura