Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Quality is never an accident;

Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Investigatii geofizice -masuratori de conductivitate termica

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Brantax
Out Of stock
Descriere
Aceasta metoda de masurare se bazeaza pe tehnica „senzorului instabil”, care utilizeaza o sonda, numita si ac termic. Sonda este introdusa in sol. Atunci cand sonda este supusa unui ciclu de incalzire timp de cateva minute, din raspunsul primit este posibila calcularea rezistivitatii termice (sau a opusului sau - rezistivitatea termica).
Principiul masurarii se bazeaza pe o caracteristica particulara a unui curs de caldura rectiliniu: dupa o scurta perioada de tranzitie, cresterea temperaturii depinde de puterea de incalzire a mediului si de posibilitatea transmiterii caldurii prin acesta. Odata ce prima este cunoscuta, a doua poate fi calculata.

Descriere:

Acest tip de inspectie se efectueaza de obicei inainte de instalarea conductelor si cablurilor electrice subterane. Masurarea se poate face la fata locului in foraj sau gropi deschise sau, in cazul unor adancimi mai mari, este posibila preluarea unor probe compacte din teren (carote) si efectuarea ulterioara a masuratorilor in laborator. Datele colectate sunt exprimate grafic si numeric.

Din punct de vedere operational, o gaura este facuta in pamant folosind o foreza sau o excavatie. Apoi, sonda este introdusa in la adancimea dorita printr-o apasare usoara pentru a obtine cea mai buna cuplare cu solul. Datele numerice si grafice sunt stocate in memoria SD si apoi detaliate cu ajutorul software-ul specializat.

Detalii tehnice:

Numar de canale: 2
Alimentare: baterie interna de 12 V DC
Consum mediu de energie per masurare: 350 mA
Conditii de mediu: Temperatura ( C): - 20 a 80;
Umiditate (HR): 0-90%
Conexiuni: USB
Monitor: Ecran tactil capacitiv TFT-LCD de 7 ”, 1280x800
Stocare date: memorie SD de pana la 16 GB
Carcasa: polipropilena, supapa de presiune automata, IP67
Dimensiuni: cm 225 x 270 x 107
Greutate: 2,6 kg
Reglementari de referinta: IEEE-442-1981; ASTM D5334-08

Standard :

ASTM D5334-05_Standard Test Method for Determination of Thermal Conductivity of Soil and Soft Rock by Thermal Needle Probe Procedure

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura