Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Quality is never an accident;

Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Prospectiuni geofizice - minerale si roci utile

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Brantax
Out Of stock
Descriere
Explorarea geofizica reprezinta un instrument important in etapele de cercetare si evaluare a unor zacaminte de minereuri utile. O buna planificare si proiectare a metodei de prospectare a terenului conduce la scaderea costurilor de exploatare si reduce semnificativ timpul dedicat investigatiilor directe.

Prin metodele sale, explorarea geofizica, poate acoperi suprafete extinse de teren localizand zonele cu potential ridicat de depozitare a minereului util - harti ale variatiei intensitatii campului magnetic natural, harti cu variatia gradientului magnetic vertical sau orizontal, harti de rezistivitate electrica si PI, profile geoelectrice (SEV sau tomografie electrica), mise-a-la-masse, profile seismice, radiometrie.

In cazul carierelor si balastierelor explorarea geofizica, alaturi de cercetarea geologica, aduce informatii pretioase pentru calculul rezervelor existente si ajuta in luarea deciziilor privind directia de dezvoltare a exploatarii.

Pentru explorarea resurselor minerale aflate sub nivelul apei (rauri, lacuri sau ape marine) avem experienta si instrumentatia necesara executarii unor investigatii geofizice pe apa care sa puna in evidenta caracteristicile geologice ale terenului de interes.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura