Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Quality is never an accident;

Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Prospectiuni geofizice - geologie si hidrogeologie

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Brantax
Out Of stock
Descriere
In zonele cu o succesiune geologica naturala, geofizica poate fi folosita pentru a aduna informatii pretioase.

Incidente naturale precum cavitati, fracturi si falii sau structuri sedimentare neconforme pot cauza probleme semnificative daca raman nedetectate.

In proiecte de dezvoltare a infrastructurii cunoasterea caracterisitcilor geologice si hidrogeologice a terenului poate ajuta la luarea unor decizii corecte in planificarea lucrarilor si, implicit, la reducerea costurilor de executie si intretinere.

In cazul carierelor si balastierelor aceste investigatii aduc informatii pretioase pentru calculul rezervelor existente si ajuta in luarea deciziilor privind directia de dezvoltare a exploatarii.

Geofizica si-a dovedit aplicabilitatea si in proiecte legate de exploatarea si distributia apei potabile. Printr-o investigare atenta si corelata cu informatii directe, geofizica poate influenta luarea unor decizii de pozitionare si executie a forajelor de exploatare.

Caracteristici ale acviferelor precum directia si viteza de curgere, salinitate si delimitare pot fi determinate cu destul de mare acuratete. Pentru astfel de lucrari operatorul depinde, in mare masura, de conditiile geologice, de informatiile directe privind acviferul, de accesul la acvifer.

Metode precum cartografierea electromagnetica, profilarea electromagnetica, tomografie electrica, sondarea electrica verticala, Mise-a-la-Masse, seismica de refractie si reflectie, sunt utilizate pentru a evalua geologia din apropierea suprafetei si a cartografia zonele de interes.
Stratigrafia, adancimea pana la patul cristalin, prezenta cavitatilor, evaluarea geologica si hidrologica sunt aplicatii des intalnite ale tehnicilor geofizice.

Metode utilizate:

- Geoelectric (SEV, profilare, tomografie electrica si PI, mise-a-la-masse)
- Seismica de refractie si MASW
- Georadar
- Electromagnetic

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura